مقالات تخصصی تاسیسات مکانیکی

برترین مهندسین تاسیسات مکانیکی ایران

تأسیسات مکانیکی به عنوان یکی از ارکان کلیدی در ساخت و ساز و بهینه‌سازی عملکرد ساختمان‌ها، نقش حیاتی در ایجاد محیط‌های امن و کارآمد ایفا می‌کند. در ایران، مهندسین برجسته‌ای وجود دارند که با نوآوری‌ها و دستاوردهای خود، تأثیر عمیقی بر صنعت ساخت و ساز و بهینه‌سازی انرژی گذاشته‌اند. این محتوا به بررسی ویژگی‌ها و دستاوردهای برترین مهندسین تاسیسات مکانیکی ایران می‌پردازد.

اگر می‌خواهید با بهترین مهندسین مکانیک ایران آشنا شوید، در ادامه از شما دعوت می‌کنیم با ما همراه باشید.

 

زندگی نامه بهترین مهندسان مکانیک ایران

 

برترین مهندسین تاسیسات مکانیکی ایران چه کسانی هستند؟

قابل توجه باشد که برترین مهندسین تاسیسات مکانیکی ایران که در زیر، بررسی کرده‌ایم، به نقل قول از سایت ویکی‌پدیا هستند.

 

مهندس گودرز احمدی

گودرز احمدی، متولد ۱۳۲۲ در تهران، استاد مهندسی مکانیک و مهندسی هوافضا در دانشگاه کلارکسون ایالات متحده است. او به عنوان یکی از برگزیدگان جایزه البرز در سال ۱۳۵۴ و نیز در دومین همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۱ در رشته مهندسی مکانیک شناخته می‌شود. احمدی تا کنون بیش از ۶۰۰ مقاله در ژورنال‌های معتبر منتشر کرده و همچنین دو کتاب و مقالات متعددی در کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی به ثبت رسانده است.

 

مهندس سعید سهراب‌پور

سعید سهراب‌پور، متولد ۱۳۲۲ در تهران، استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و از شهریور ۱۴۰۳ عضو حقیقی هیئت امنای پارک فناوری پردیس است. وی پیش‌تر قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان بوده و از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۹ ریاست دانشگاه صنعتی شریف را بر عهده داشت. سهراب‌پور دارای دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه برکلی کالیفرنیا (۱۳۵۰) است و به عنوان عضو پیوسته فرهنگستان علوم شناخته می‌شود. همچنین، وی به عنوان چهره ماندگار در عرصه علم و فناوری انتخاب شده است.

از جمله مسئولیت‌های اجرایی او می‌توان به معاونت عمرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت عمرانی وزارت فرهنگ و آموزش عالی، ریاست دانشگاه بین‌المللی امام خمینی و قائم‌مقامی وزارت فرهنگ و آموزش عالی اشاره کرد.

در فوریه ۲۰۱۹، آکادمی ملی مهندسی آمریکا سهراب‌پور را به دلیل نقش برجسته‌اش در تثبیت دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یک مرکز پیشرو در آموزش مهندسی و علوم در ایران، به عنوان عضو خارجی خود انتخاب کرد.

 

مهندس سید محمد هاشمی‌نژاد

سید محمد هاشمی‌نژاد، متولد ۱۳۴۱ در تهران، استاد تمام دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران است. وی تحصیلات خود را در سال ۱۳۵۸ در دانشگاه ایالت کالیفرنیا، چیکو آغاز کرد و در سال ۱۳۶۲ موفق به دریافت مدرک لیسانس از این دانشگاه شد.

ایشان سپس به تحصیل در مقطع فوق لیسانس در دانشگاه سانتا کلارا در کالیفرنیا تا سال ۱۳۶۴ ادامه داد. پس از یک دوره دو ساله وقفه در تحصیل، از سال ۱۳۶۶ تا ۱۳۷۱ در دانشگاه کلرادو بولدر، تحت نظر پروفسور توماس گیرز، به تحصیل در مقطع دکتری پرداخت.

 

اگر شما هم می‌خواهید مانند این مهندسان خبره، در کارتان موفق شوید و در کشور ایران فعالیت کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم پروانه نظام مهندسی را با شرکت در آزمون نظام مهندسی مکانیک، کسب کرده و با فعالیت‌های متداوم در این حوزه، روز به روز پیشرفت کنید.

حال اگر پروانه نظام مهندسی ندارید و بارها در آزمون چالش برانگیز نظام مهندسی مکانیک شرکت کرده و رد شدید و یا می‌خواهید تازه شرکت کنید و با بار اول قبول شوید، در دوره آمادگی آزمون نظام مهندسی مکانیک آموزشگاه ازبیلت شرکت نمایید. همچنین اگر به مشاوره رایگان نیاز دارید، می‌توانید با شماره ۸۸۸۳۱۰۲۱-۰۲۱ تماس بگیرید تا شما عزیزان را راهنمایی کنیم.

 

مهندس حسن ظهور

حسن ظهور، متولد ۱۳۲۳ در اصفهان، عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف است. او به عنوان یکی از چهره‌های ماندگار شناخته می‌شود و در سال ۱۳۹۱ برنده جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان در دومین دوره این جایزه شد. وی، سال‌ها به عنوان دبیر فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و رئیس مرکز مطالعات علم و فناوری این فرهنگستان فعالیت کرده و همچنین ریاست گروه علوم مهندسی فرهنگستان را بر عهده داشته است.

تحصیلات او در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه شیراز تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه یافت. وی سپس برای ادامه تحصیل به آلمان و پس از آن به آمریکا رفت و در سال ۱۳۵۸ موفق به دریافت مدرک دکتری از دانشگاه پردو شد.

حسن ظهور به عنوان استاد مدعو در دانشگاه نیومکزیکو در آمریکا تدریس کرده و دوره‌های آموزشی را در دانشگاه‌های اشتوتگارت در آلمان و بیرمنگام در انگلستان گذرانده است. او همچنین سرپرستی بیش از ۶۰ پایان‌نامه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری را بر عهده داشته است.

زمینه‌های تحقیقاتی او شامل دینامیک مکانیزم‌ها، ربات‌ها و طراحی می‌باشد. در سال ۱۳۸۰ ، در نخستین دوره انتخاب چهره‌های ماندگار، به عنوان چهره ماندگار کشور معرفی شد.

 

مهندس علی مقداری

علی مقداری، متولد ۱۳۳۹ در محله نازی‌آباد تهران، استاد تمام بازنشسته دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف است. وی دارای مدرک دکتری در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه نیومکزیکو در آمریکا است و مؤسس آزمایشگاه رباتیک اجتماعی-شناختی و قطب علمی طراحی، رباتیک و اتوماسیون در این دانشگاه به شمار می‌آید.

مقداری در تاریخ ۱۴ فروردین ۱۴۰۰، همزمان با سالروز تولدش، با درخواست خود و موافقت دانشگاه، پس از ۳۴ سال خدمت در دانشگاه صنعتی شریف و در سن ۶۱ سالگی با پایه ۴۰ بازنشسته «بهنگام» شد. او با هدف ایجاد فرصت برای جذب استادان جوان و تازه فارغ‌التحصیل، این تصمیم را اتخاذ کرد. همچنین، در سال ۱۴۰۰ با تأسیس دانشگاه بین‌المللی فرشتگان برای شهروندان دارای نیازهای ویژه، به ویژه جامعه ناشنوا، لقب «فرشتگان» را به نام خود اضافه کرد.

علی مقداری همچنین به عنوان عضو برجسته انجمن مهندسان مکانیک آمریکا (ASME Fellow) و عضو انجمن ملی نخبگان مهندسی آمریکا Tau Beta Pi شناخته می‌شود.

 

مهندس منصور کبگانیان

منصور کبگانیان، متولد ۱۳۳۱ در تهران، تحصیلات خود را در رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز کرد. پس از اتمام دوره کارشناسی، به تحصیلات تکمیلی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد. وی سپس برای ادامه تحصیلات به کانادا رفت و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه‌های کونکوردیا و اوتاوا تحصیل کرد.

اکنون کبگانیان به عنوان استاد تمام و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر مشغول به فعالیت است. او پیش‌تر معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز بوده است. در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶، با حکم دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان رئیس کمیته سه نفره تأیید رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شد.

 

مهندس پل منصور نقدی

نقدی در ۲۹ مارس ۱۹۲۴ در تهران به دنیا آمد و در سال ۱۹۴۳ ، در سفری پرمخاطره به آمریکا برای ادامه تحصیل رفت. او در این کشور مهندسی مکانیک را مطالعه کرد و در سال ۱۹۴۶ فارغ‌التحصیل شد. پس از مدت کوتاهی کار در ارتش آمریکا، به دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه میشیگان پیوست. در سال ۱۹۴۸ ، نقدی به شهروندی ایالات متحده درآمد و همان سال مدرک فوق لیسانس خود را کسب کرد. او در سال ۱۹۵۱ موفق به دریافت مدرک دکتری شد.

از سال ۱۹۴۹ تا ۱۹۵۱، او به عنوان مربی در دانشکده مهندسی مکانیک فعالیت می‌کرد و پس از دریافت دکتری به عنوان استاد در آناربر منصوب شد. وی به سرعت ترقی کرد و در سال ۱۹۵۳ به دانشیاری رسید و یک سال بعد به مقام استاد تمام دست یافت. در سال ۱۹۵۸، نقدی به دانشگاه برکلی منتقل شد و نقش مهمی در تأسیس بخش مکانیک کاربردی در دپارتمان مکانیک ایفا کرد. از سال ۱۹۶۴ تا ۱۹۶۹، ریاست این بخش را بر عهده داشت. در سال ۱۹۸۰، او از سوی انجمن مهندسان مکانیک آمریکا موفق به دریافت مدال تیموشنکو شد.

 

مهندس علیرضا توکلی

مهندس علیرضا توکلی جز مدرسان خبره آموزشگاه ازبیلت بوده که دوره‌های آموزشی بسیاری را تهیه کرده است. از بهترین دوره‌های ایشان که آمار قبولی بالایی نیز داشته است، دوره آمادگی آزمون نظام مهندسی مکانیک آموزشگاه ازبیلت است.

شاخص‌ترین مهارت‌ها و گواهینامه‌های مهندس آشنایی و سابقه کار در زمینه موتورخانه‌ها (چیلرهای جذبی و تراکمی، دیگ‌های بخار و آبگرم) و داشتن پروانه اشتغال به کار پایه دو طراحی و نظارت تأسیسات مکانیکی ساختمان است. همچنین، ایشان دارای صلاحیت نظارت بر لوله‌کشی گاز از وزارت راه و شهرسازی و صلاحیت نظارت M&V در طرح افزایش کارایی موتورخانه‌ها از شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت هستند.

جهت آشنایی بیشتر با سوابق کاری و مدرک‌های این مهندس، می‌توانید به صفحه رزومه مهندس توکلی، مراجعه نمایید.

در پایان، خیلی از برترین مهندسین تاسیسات مکانیکی ایران در این مقاله، نام برده نشدند. اگر می‌خواهید با مهندسان مکانیک بیشتری آشنا شوید، می‌توانید به صفحه مهندسان مکانیک اهل ایران، مراجعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا