مدت زمان اعتبار آزمون نظام مهندسی
این پست آموزشی، به بررسی مدت زمان اعتبار آزمون نظام مهندسی اختصاص داده شده است. همه چیز در مورد مدت اعتبار قبولی آزمون های ورود به حرفه، ضوابط و دستورالعملصدور و اعتبارگواهی قبولی آزمون و نحوه تمدید اعتبار قبولی آزمون نظام مهندسی گفته شده است.
مدت زمان اعتبار آزمون نظام مهندسی چقدر است؟
بر اساس نامه مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان، به عنوان سازمان های تعیین کننده، در اطلاعیه ای ذگر کردند که مدت اعتبار آزمون نظام مهندسی 4 سال است. داوطلبین بعد از قبولی تنها ۴ سال فرصت دارند که از برای گرفتن پروانه اشتغال به کار از سازمان، اقدام کنند.
شرایط اعتبار قبولی آزمون نظام مهندسی برای داوطلبین فاقد کارت پایان خدمت
خیلی از آقایان در زمان آزمون، کارت پایان خدمت دریافت نکردند اما بعد از قبولی و طی یکی دو سال، برای کسب پروانه و دریافت مهر نظام مهندسی اقدام کردند. در واقع داشتن کارت معافیت یا پایان خدمت برای خود آزمون ضروری نیست اما بعد از قبولی باید سریعا برای ریافت آن اقدام کنند، در واقع حداکثر ۴ سال وقت دارند تا خدمات سربازی را انجام دهند یا کارت معافیت بگیرند.
فرآیند دریافت پروانه اشتغال در نظام مهندسی بسیار حساس و دارای محدودیتهای زمانی است. به طور خاص، اعتبار قبولی در آزمون نظام مهندسی تنها چهار سال است و متقاضیان باید در این بازه زمانی، شرایط دریافت پروانه اشتغال را فراهم کنند.
در صورتی که افراد به هر دلیلی از جمله نداشتن کارت پایان خدمت، سابقه بیمه یا سایر موارد مورد نیاز، نتوانند در این چهار سال پروانه اشتغال خود را دریافت کنند، امکان تمدید مهلت استفاده از اعتبار وجود ندارد. بنابراین، آنها باید مجدداً در آزمون نظام مهندسی شرکت کرده و پذیرفته شوند.
متأسفانه هر ساله تعداد زیادی از متقاضیان به دلیل عدم آگاهی از محدودیت زمانی اعتبار قبولی در آزمون، درخواست تمدید مهلت ارائه میکنند که امکانپذیر نیست. در نتیجه، این افراد ناگزیر به شرکت مجدد در آزمون هستند.
بنابراین، آگاهی از این محدودیتهای زمانی و برنامهریزی مناسب برای تکمیل مدارک و دریافت پروانه اشتغال در بازه چهار ساله، امری حیاتی است که متقاضیان باید به آن توجه داشته باشند. برای آگاهی از نحوه دریافت پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی کلیک کنید.
سوالات رایج در مورد مدت اعتبار آزمون نظام مهندسی
اعتبار دورههای ورود به حرفه اجرا:
مدت اعتبار: اغلب دورهها به مدت ۵ سال اعتبار دارند.
دوره HSE (کد ۸۱۱): این دوره تاریخ انقضا مشخصی ندارد و به طور نامحدود معتبر است.
مدت زمان اعتبار قبولی در آزمون نظام مهندسی:
مدت اعتبار: قبولی در هر آزمون نظام مهندسی به مدت ۴ سال اعتبار دارد.
مطلب مرتبط یعنی آیا خرید پروانه نظام مهندسی جرم است؟ را بخوانید.
ضوابط و دستورالعمل صدور و اعتبار گواهی قبولی آزمونهای حرفهای مهندسان و کاردانهای فنی ساختمان
در راستای ساماندهی و یکپارچهسازی فرآیند صدور و اعتبارسنجی گواهیهای قبولی آزمونهای حرفهای مهندسان و کاردانهای فنی ساختمان، ضوابط و دستورالعمل مربوطه به شماره ۴۲۰/۱۱۹۵۵ مورخ ۲۶/۴/۸۴ به سازمانهای مسکن و شهرسازی سراسر کشور ابلاغ گردیده است. براساس این دستورالعمل، صدور گواهی قبولی برای متقاضیان اخذ پروانه اشتغال به کار در هر استان، توسط سازمان مسکن و شهرسازی آن استان و مطابق ضوابط مندرج در دستورالعمل انجام میپذیرد.
گواهی اعتبار قبولی مهندسان (به غیر از رشته معماری) و کاردانهای فنی ساختمان که شرایط شرکت در آزمون را احراز نمودهاند، به مدت دو سال از تاریخ برگزاری آزمون، جهت اخذ یا ارتقاء پایه پروانه اشتغال به کار معتبر میباشد.
گواهی قبولی مهندسان (به غیر از رشته معماری) و کاردانهای فنی ساختمان که شرایط شرکت در آزمون را احراز نمودهاند و از تاریخ آزمون بیش از دو سال و حداکثر چهار سال گذشته باشد، به شرح زیر بررسی خواهد شد:
الف- در آزمون حرفهای مهندسان رشتههای شهرسازی، مکانیک، برق، نقشهبرداری و ترافیک، چنانچه متقاضی تأیید فعالیت خود در حرفه را ارائه نماید و مدارک مستند از زمان آزمون تا تاریخ مراجعه ارائه کند، گواهی قبولی صادره قابل تمدید خواهد بود.
ب- در آزمون کاردانهای فنی ساختمان کلیه رشتهها، چنانچه متقاضی تأیید فعالیت خود در حرفه را ارائه نماید و مدارک مستند از زمان آزمون تا تاریخ مراجعه ارائه کند، گواهی قبولی صادره قابل تمدید خواهد بود.
ج- در آزمون حرفهای مهندسان رشته عمران (نظارت)، چنانچه متقاضی تأیید فعالیت خود در حرفه را ارائه نماید و مدارک مستند از زمان آزمون تا تاریخ مراجعه ارائه کند، گواهی قبولی صرفاً در بخش نظارت آزمون قابل تمدید خواهد بود.
د- در آزمون حرفهای مهندسان رشته عمران (محاسبات)، چنانچه متقاضی در آزمون مصاحبه حضوری قبول شود، گواهی قبولی صادره قابل تمدید خواهد بود.
ه- در آزمون حرفهای مهندسان رشته معماری، قبولی هر بخش از آزمون (تستی، ترسیمی یا طراحی) به مدت دو سال پس از تاریخ آزمون اعتبار خواهد داشت. چنانچه متقاضی در این مدت قبولی تمامی بخشهای لازم را کسب نماید، میتواند برای اخذ یا ارتقاء پروانه اشتغال به کار مهندسی اقدام کند.
تعدادی از پیام ها و کارنامه های قبولی در ازمون نظام مهندسی
تعدادی از پیام های پرمهر شما بابت قبولیتان در آزمون با کمک خودتان و آموزشگاه 🙂
جمع بندی در مورد مدت زمان اعتبار قبولی در آزمون نظام مهندسی
در دستورالعمل و راهنمای ثبت نام آزمون های ورود به حرفه، مدت اعتبار قبولی این آزمو ها حداکثر چهار سال از زمان برگزاری آن تعیین شده است. این موضوع در سامانه ثبت نام آزمون ها به اطلاع داوطلبان رسانده میشود.
علی رغم این تاکید در اطلاعیه های ثبت نام، متاسفانه برخی ادارات کل یا مهندسان درخواست تمدید مهلت اعتبارآزمون ها را ارائه میدهند. آنها دلایلی همچون عدم اطلاع از این ضابطه، تاخیر در انجام امور اداری مربوط به نقل و انتقال بین استانها و همچنین راهنمایی های اشتباه کارکنان واحدهای صدور پروانه را مطرح میکنند.
با این حال، بر اساس مفاد دستورالعمل های آزمون ورود به حرفه، در صورت گذشت بیش از چهار سال از تاریخ آزمون، قبولی شرکت کنندگان کان لم یکن تلقی میشود و امکان تمدید قبولی وجود ندارد. بنابراین متقاضیان میبایست در آزمون های آتی شرکت نمایند. پس اگر بعد از ۴ سال نسبت به دریافت پروانه اقدام کنید، با درهای بسته مواجه میشوید و باید دوباره آزمون بدهید. برای ثبت نام در آزمون نظام مهندسی در دوره بعد اقدام کنید. حال تا اینجا به طور کامل با مدت زمان اعتبار آزمون نظام مهندسی آشنا شدید، اکنون اگر سوالی برایتان پیش آمده از ما بپرسید. در زیر کامنت کنید و هر سوالی در مورد مدت زمان اعتبار قبولی در آزمون دارید مطرح کنید.