مقالات تخصصی تاسیسات مکانیکی

لوله کشی چیلر (آموزش لوله کشی چیلر تراکمی و جذبی)

لوله کشی چیلر از مهم‌ترین مراحل نصب آن است که باید به صورت اصولی و با دقت بالا انجام گیرد، در واقع لوله کشی تمیز و منظم چیلر سبب عملکرد بهتر آن می‌شود. در این مطلب قصد داریم اطلاعات مهمی را در مورد نصب و لوله کشی چیلر تراکمی و لوله کشی چیلر جذبی در اختیار شما قرار دهیم، تا پایان مطلب با ما همراه باشید. اگر تکنسین تاسیسات مکانیکی هستید، اگر در حوزه مهندسی تاسیسات فعالیت دارید اگر قصد یادگیری نحوه لوله کشی چیلر را دارید این پست ویژه شماست. 🙂

 

لوله کشی چیلر (آموزش لوله کشی چیلر تراکمی و جذبی)

 

 

 راهنمای لوله کشی چیلر

قبل از آنکاه با لوله کشی چیلر آشنا شوید بهتر است که کمی در مورد ساختار چیلر  بدانید.  جیلردر واقع یک سیستم جهت ایجاد گرمایش و سرمایش می‌باشد که در تمام فصول سال می‌توان از آن برای تأمین گرما و سرمای ساختمان استفاده کرد، این دستگاه در ساختمان‌های بزرگ مانند مجتمع‌های مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد، عملکرد صحیح چیلر تا حدود زیادی به نحوه نصب و لوله کشی آن بستگی دارد، در بسیاری از موارد صدمه به چیلر به دلیل اشکال در نحوه لوله کشی چیلر می‌باشد و بر این اساس لازم است لوله کشی چیلر توسط افراد متخصص انجام گیرد که در این مورد اطلاعات کافی و تجربه لازم را داشته باشند.

برای لوله کشی چیلر تراکمی و جذبی  لازم است در مرحله اول مکان مناسب برای نصب آن، انتخاب شود. برای مثال  جهت سرمایش در چیلرهای تراکمی از آب استفاده می‌شود و بر این اساس نصب چیلر تراکمی بهتر است در محیط باز و خارج از ساختمان انجام گیرد.

محل نصب و لوله کشی چیلر باید به اندازه کافی بزرگ باشد زیرا در صورتی که فضای کمی برای نصب و لوله کشی چیلر در نظر گرفته شود با دشواری‌هایی همراه خواهد بود و عملکرد قطعات مختلف چیلر مانند کندانسور، اوپراتور  و کمپرسور دچار اختلال می‌شود.

ما مطلبی جداگانه در مورد نصب چیلر نیز تولید کرده ایم. از آنجای که لوله کشی چیلر از مهم ترین مراحل نصب چیلر جذبی و تراکمی است، لذا خواندن این پست نیز پیشنهاد میدهیم.

 

آموزش نحوه لوله کشی چیلر

تامین آب مورد نیاز چیلر بسیار مهم است زیرا چیلر جهت خنک سازی هوا ابتدا آب را خنک می کند و آن را انتقال می‌دهد، جهت عملکرد صحیح چیلر لازم است آب به صورت خالص و بدون رسوب باشد،آب شهری دارای رسوب است و به تدریج در لوله های انتقال آب چیلر رسوب می‌کند و آنها را مسدود می‌سازد، بر این اساس بهتر است از دستگاه تصفیه آب برای چیلر استفاده شود.

چیلر تراکمی دارای دو لوله برای رفت و برگشت آب می‌باشد ، افت فشار آب سبب بالا رفتن توان پمپ و افزایش مصرف برق می‌شود و همچنین  عواملی مانند افزایش سرعت انتقال آب می‌تواند در خوردگی لوله‌ها نقش داشته باشد، لوله ها و شیرآلات که جهت لوله کشی چیلر مورد استفاده قرار می‌گیرند ، باید با عایق در ضخامت مناسب محافظت شوند تا از این طریق از انتقال گرما جلوگیری شود. همچنین عایق کاری لوله های جهت محافظت در برابر نور خورشید نیز انجام می‌گیرد.

برای لوله کشی چیلر یک سری لوازم و قطعات لازم است تهیه شوند که در واقع حداقل الزامات می‌باشند تا بتوان سیستم را کنترل نمود. این لوازم شامل شیر قطع و وصل چیلر، شیر تخلیه چیلر، لرزه گیر لوله، سیستم هواگیر، دما سنج و فشار سنج که بر روی لوله‌های رفت و برگشت قرار می‌گیرند، فلوسوئچ، صافی، شیر قطع و وصل رایزر اصلی، لوله بای پس و شیر آن، سیستم انبساط، پمپ تامین فشار و سیستم ورودی آب می‌باشند.

لوله کشی چیلر (آموزش لوله کشی چیلر تراکمی و جذبی)

 

لوله کشی چیلر تراکمی

چیلر تراکمی در واقع یک دستگاه گران قیمت با عملکرد عالی می‌باشد و بر این اساس لوله کشی آن باید با دقت و به صورت اصولی انجام گیرد زیرا هر نوع اشکال در لوله کشی این دستگاه ممکن سبب خسارت جدی به دستگاه چیلر شود.

قبل از نصب و انجام لوله کشی، قسمت‌های مختلف چیلر مورد بررسی قرار گیرند زیرا ممکن است در هنگام حمل و نقل و یا تحت تاثیر عوامل دیگر، کندانسور، کمپرسور و سایر قطعات چیلر، آسیب دیده باشند، نقشه لوله کشی چیلر تراکمی از موارد مهمی است که قبل از انجام لوله کشی باید مطالعه شود و پس از اتمام کار نیز با دماسنج دمای آب ورودی و خروجی از کندانسور و اوپراتور اندازه گیری شود.

 

نکات مهم برای  لوله کشی چیلر

لوله کشی چیلر از مهم ترین مراحل نصب چیلر است که در عملکرد صحیح چیلر بسیار تاثیرگذار است، در هنگام لوله کشی باید به نکات مهمی توجه شود تا در آب رسانی چیلر اختلالی ایجاد نشود، از جمله نکات مهمی که لازم است مورد توجه قرار گیرد شبکه لوله کشی چیلر می‌باشد که باید با دقت تمیز و آبگیری شود و همچنین از ورود ذرات جامد به داخل اوپراتور جلوگیری گردد، توجه به این نکته بسیار لازم و ضروری است که از ورد آب گرم به داخل مدار سرمایش جلوگیری شود.

جنس توری که برای صافی آب مورد استفاده قرار می‌گیرد باید از استیل باشد تا دچار زنگ زدگی نشود و همچنین تا چند روز پس از نصب توری، تمیز بودن آب بررسی شود. از افزودن هر نوع ماده شیمیایی به داخل آب ورودی چیلر خودداری شود.

جهت جلوگیری از حوادث غیر مترقبه از کلید فیوز و کابل استاندارد و اتوماتیک استفاده شود، در مسیر ورودی آب به اواپراتور از شیر هواگیر اتومات و یا دستی استفاده شود و همچنین شیر هواگیر بالاتر از شبکه لوله کشی چیلر قرار گیرد، شیر تخلیه آب که جهت تخلیه آب در فصل زمستان نصب می‌شود باید در پایین ترین قسمت از دستگاه قرار گیرد،  در محل اتصال لوله های آب سرد به دستگاه چیلر، لرزه گیر نصب گردد.

نکات مهم برای  لوله کشی چیلر

 

در صورتی که شما دانش پژوه حوزه تاسیسات ساختمان هستید بدانید که:

در صورتی که شما دانش پژوه حوزه طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان هستید، برای کسب دانش عمیق در این حوزه، پیشنهاد میکنیم از دوره ها و ویدیوهای آموزشی که تخصصی که تحت آموزش  مهندسین ارشد تهران تولید شده، استفاده کنید.  هر آنچه که در مورد چیلر لارم است  بدانید در ویدیوها گفته شده است. مو به مو تمامی مباحث را آموزش داده ایم.

مجموعه ویدیوهای آموزشی چیلر تراکمی و چیلر جذبی

هدف ما از گران نکردن هزینه تهیه پکیج آموزشی نصب و لوله کشی چیلر، حمایت کردن مهندسین و دانش پژوهانی است که بودجه کافی برای کسب دانش در حوزه تاسیسات چیلر را ندارند. ما به عنوان یکی از بهترین مراکز آموزشی در کشور ، خواستار تزریق علم و دانش مهندسین برجسته تاسیسات به دانش پژوهان هستیم.

سخن آخر در مورد لوله کشی چیلر تراکمی و حذبی

یکی از پولسازترین شغل‌ها، تکنسین و کارشناس تاسیسات چیلر است. شما با گذراندن دوره آموزشی لوله کشی چیلر میتوانید به مهارت بالایی برسید و کسب درآمد کنید. این پست تا حدی شما را با نحوه لوله کشی چیلر تراکمی و لوله کشی چیلر جذبی آشنا کرد. برای یادگیری عمیق، پیشنهاد ما تهیه دوره های آموزشی ناظرجوان است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا