مقالات تخصصی تاسیسات مکانیکی

۶ قدم مهم در طراحی سیستم vrf که باید صورت گیرد

با ظهور سیستم‌های تهویه مطبوع مانند سیستم vrf، چیلر و… خیال ما از بابت تامین سرمایش و گرمایش هوای محیط راحت شده است. سیستم vrf یکی از جدید ترین مدل‌های تهویه مطبوع است از برندهای معمول آن تا بهترین برند vrf، بازدهی مناسبی را ارائه می‌دهند. طراحی سیستم vrf، پیچیدگی‌هایی دارد و امری تخصصی محسوب میشود.

اگر با نحوه کار و طراحی سیستم vrf ،آشنایی کافی ندارید جای درستی آمده‌اید! چون قرار است در این مقاله از مجموعه سودا، تمام بخش‌های طراحی سیستم vrf ، را مانند دوره آموزش vrf، با یکدیگر بررسی کنیم. پس حتماً تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 

این مقاله جامع تنها ۳ دقیقه وقت از شما برای مطالعه می‌گیرد 🙂

 

آشنایی با طراحی سیستم vrf

طراحی سیستم تهویه مطبوع و تامین سرمایش و گرمایش همراه یکی از دغدغه‌های بشریت محسوب می‌شود. VRF (Variable Refrigerant Flow) یک سیستم تهویه مطبوع است که از یک یا چند واحد داخلی و یک عدد واحد خارجی تشکیل شده است. در واحد خارجی این سیستم، یک کمپرسور بزرگ برای تأمین گرما و سرما به واحدهای داخلی متصل شده است.

قیمت سیستم vrf، بسته به برند، قدرت، اندازه و … متفاوت است. برای اطلاع از قیمت vrf خانگی دیجی کالا و قیمت مینی vrf می‌توانید از سایت دیجیکالا استفاده کنید.

طراحی سیستم VRF

 

۵ گام مهم در طراحی سیستم vrf از نگاه مهندسی

طراحی سیستم vrf، مانند سایر علوم نیاز به دانش مهندسی، و تکنسین‌های ماهر داد. متاسفانه عده‌ای در ایران با طراحی سیستم vrf، به خوبی آشنا نبوده و با طراحی و نصب اشتباه، سبب کاهش بازدهی و قابلیت اطمینان این سیسستم می‌شوند.

اگر می‌خواهد در مورد طراحی سیستم vrf اطلاعات کسب کنید؛ خبر بسیار خوبی برای شما داریم! علاوه بر نکات مهمی که در ادامه برای شما عزیزان جمع آوری کرده‌ایم؛ ما در مجموعه سودا با ارائه خدمات دوره آموزش vrf، به شما برای یادگیری این دانش جذاب و سودآور کمک می‌کنیم.

 

۱- احتیاجات سرمایش و گرمایش

در «طراحی سیستم vrf» دقت به نیازهای سرمایش و گرمایش هر مکان، یک نکته کلیدی است. در نظر گرفتن مشخصات ابعادی ساختمان مانند مساحت، جهت، شیب، تعداد افراد و تجهیزات الکترونیکی موجود در فضا، فاصله مجاز بین یونیت‌ها، و هندسه ساختمان مهم است.

 

5 گام مهم در طراحی سیستم vrf از نگاه مهندسی

 

۲- انتخاب یونیت‌ها

یونیت یکی از اجزای سیستم vrf است که دارای انوع مختلف زمینی، سقفی، دیواری و … می‌باشد. یکی از موارد مهم در این بخش توجه به مکان نصب یونیت است. یونیت بیرونی می‌تواند در پشت بام، طبقه همکف نصب شود. یونیت بیرونی باید به گونه‌ای نصب شود تا یونیت‌های داخل ساختمان، کار خود را به خوبی انجام دهند.

انتخاب یونیت براساس میزان بار گرما و سرما در هر فضا صورت می‌گیرد. در طراحی یونیت سیستم vrf، ابتدا ظرفیت یونیت‌های داخلی بر اساس میزان گرما مشخص می‌شود. بعد از آن یونیت‌های خارجی طبق میزان بار نهایی انتخاب خواهند شد.


 

۳- انتخاب واحدهای داخلی و خارجی مناسب سیستم vrf

در طراحی سیستم vrf، برای کارایی بهتر سیستم؛ باید تمامی واحدهای خارجی و داخلی را به خوبی بررسی شود و  مناسب ترین آن انتخاب شود. این مرحله شامل طراحی، اندازه، قدرت و سایر ویژگی‌های فنی سیستم است.

3- انتخاب واحدهای داخلی و خارجی مناسب سیستم vrf


 

۴- طراحی شبکه لوله‌کشی

اتصال واحدهای داخلی و خارجی در سیستم vrf، بر اساس طراحی شبکه لوله‌کشی انجام می‌گردد. برای این کار لازم است یه هندسه ساختمان، قطر لوله، طول سیستم لوله کشی بر اساس ارتفاع مجاز کاتالوگ شرکت سازنده، تعداد و سایر جزئیات فنی و… به دقت بررسی شود.


 

۵- نصب سیستم کنترل vrf

برای منظور تنظیم دقیق دمای هوا، سرعت باد و فشار سیستم، لازم است یک سیستم کنترل از راه دور نصب شود. این سیستم باید از کیفیت خوبی برخوردار بوده و قابیلیت مدیریت تمامی واحدهای داخل را داشته باشد.


 

۶- تامین هوای مورد نیاز ساختمان

مهندسان معتقد هستند که یکی از قسمت‌های اصلی در طراحی سیستم vrf، ایجاد هوا و رطوبت تازه محیط با توجه به استاندارد ASHRAE standard 62.1 / ANSI است. این استاندارد از مقررات ملی در ساختمان است که قوانین کیفیت هوای را بررسی می‌کند.

برای ایجاد هوای تازه در سیستماز دستگاه هواساز استفاده می‌شود. این دستگاه  وظیفه ایجاد هوای تازه ،رطوبت و دمای مناسب به داخل ساختمان را دارد.


 

برای طراحی سیستم vrf، چه مقداری باید هزینه کرد؟

به طور کلی هزینه طراحی سیستم vrf، به عوامل زیادی مانند قیمت سیستم vrf، قیمت فروش وی ار اف، هندسه ساختمان و …. بستگی دارد. عمده هزینه این دستگاه شامل هزینه اولیه خرید آن است. برای اطلاع از قیمت سیستم vrf،  این دستگاه می‌توانید از سایت‌های معتبر مانند دیجیکالا راهنمایی بگیرید.

طراحی سیستم VRF


 

چیلر با vrf چه تفاوتی با هم دارند؟

سیستم VRF و چیلر دو نوع سیستم تهویه مطبوع هستند که به صورت گسترده در انواع ساختمان‌ها و فضاهای داخلی استفاده می‌شوند.  به طور کلی باید گفت که سیستم VRF یک سیستم تهویه مطبوع با تعداد زیادی داخلی است که با استفاده از یک یا چند واحد خارجی کوچک، توانایی سرمایش و گرمایش را برای هر یک از این داخلی‌ها فراهم می‌کند. سیستم VRF با کمک یک شبکه لوله‌های کوچک، فرآیند جابجایی گاز فشرده شده را بین داخلی‌ها و واحدهای خارجی را انجام می‌دهد. دستگاه vrf به دلیل اینکه هر داخلی می‌تواند مستقل از دیگر داخلی‌ها کنترل شود، برای کاربران بسیار مناسب است.

در مقابلش، چیلر است. انواع چیلر به دو دسته کلی چیلر تراکمی و چیلر جذبی تقسیم میشود. چیلر به یک واحد اصلی برای تولید سرمایش یا گرمایش برای تمامی سیستم تهویه مطبوع متصل می‌شود. دستگاه پرمصرف چیلر با استفاده از آب به عنوان ماده خنک کننده، حرارت را از داخل ساختمان به خارج منتقل می‌کند. برای توزیع سرمایش یا گرمایش در داخل ساختمان، از فن کویل‌های هواساز استفاده می‌شود که از آب سرد یا گرم، هوای داخل ساختمان را سرد یا گرم می‌کنند.

بنابراین، تفاوت بین VRF و چیلر در این است که دستگاه VRF با استفاده از یک یا چند واحد خارجی کوچک، توانایی سرمایش و گرمایش را برای هر یک از داخلی‌های مستقل فراهم می‌کند، در حالی که دستگاه چیلر با استفاده از یک واحد بزرگ، سرمایش یا گرمایش را برای تمامی سیستم تهویه مطبوع تولید می‌کند.

مطالب مرتبط:

سخن پایانی طراحی سیستم vrf

امیدواریم از این مطلب کاربردی در مورد طراحی سیستم vrf، استفاده کرده باشید. طراحی سیستم vrf، یک کاری تخصصی است به آموزش‌های لازم نیاز دارد. اگر طراحی این سیستم به خوبی انجام شود؛ موجب به بهبود کارایی سیستم و صرفه‌جویی در مصرف انرژی خواهد شد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا